+3620 77 33 447 / +3620 312 56 24 info@profihentes.hu

Fokhagymás-borsos grillkolbász fűszerkeverék – 0,35 kg

1.090 Ft

Adagolás:
Egy tasak fűszerkeverékkel 10 kg fokhagymás-borsos grillkolbász készíthető.

A fűszerkeverék tartalmazza a megfelelő mennyiségű sót is!

A húst finom lyukú darálón kétszer ledaráljuk, majd összekeverjük a fűszerekkel és addig dagasztjuk, amíg a felszíne ki nem fényesedik és leválik az edény faláról meg a kezünkről. Hűtőben tárolva pár órát akár egy éjszakát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek, majd juhbélbe vagy sertés vékonybélbe töltjük és grillezzük.  A beleket langyos vízben áztatjuk 20-30percig, hogy töltéskor rugalmasak legyenek. A kolbászmasszát bélbe töltjük, 15-20 cm-re pározzuk, két végén a belet behurkoljuk. A kolbászt faszenes grillen sütve, vagy tepsiben, zsiradék nélkül, lassú tűzön sütjük

GLS szállítási díjak (szállítási idő 1-2 munkanap)
Súly(kg) Utánvét esetén fizetendő Előre utalás esetén fizetendő
0-2 kg 2200 Ft 1800 Ft
2-3 kg 2380 Ft 1980 Ft
3-5 kg 2600 Ft 2200 Ft
5-10 kg 2830 Ft 2430 Ft
10-15 kg 2910 Ft 2510 Ft
15-20 kg 3160 Ft 2760 Ft
20-25 kg 3360 Ft 2960 Ft
25-30 kg 3640 Ft 3240 Ft
30-40 kg 6250 Ft 5850 Ft
MPL szállítási díjak (szállítási idő 4-5 munkanap)
Súly(kg) Utánvét esetén fizetendő Előre utalás esetén fizetendő
0-10 kg 2390 Ft 1990 Ft
10 -20 kg 3390 Ft 2990 Ft
20 -40 kg 6350 Ft 5990 Ft

Adagolás: a tasak fűszerkeverékkel 10 kg fokhagymás-borsos grillkolbász készíthető.

A fűszerkeverék tartalmazza a megfelelő mennyiségű sót is!

Használati utasítás:

A húst finom lyukú darálón kétszer ledaráljuk, majd összekeverjük a fűszerekkel és addig dagasztjuk, amíg a felszíne ki nem fényesedik és leválik az edény faláról meg a kezünkről. A húsok minősége nagyon fontos! Ne száraz húsokat válasszunk, mint a karaj, vagy comb, hanem igyekezzünk zsírosabbakat keresni. Hűtőben tárolva pár órát akár egy éjszakát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek, majd juhbélbe vagy sertés vékonybélbe töltjük és grillezzük.  A beleket langyos vízben áztatjuk 20-30percig, hogy töltéskor rugalmasak legyenek. A kolbászmasszát bélbe töltjük, 15-20 cm-re pározzuk, két végén a belet behurkoljuk. A kolbászt faszenes grillen sütve, vagy tepsiben, zsiradék nélkül, lassú tűzön sütjük

Sütés

Minél vékonyabb a kolbász, annál forróbban és gyorsabban kell sütni. Minél vastagabb, annál alacsonyabb a grillezés hőfoka, és annál tovább kell a rácson tartani, hogy biztosan átsüljön a belseje. A sütés akkor megfelelő, amikor a belső hőmérséklete elérte a 62°C-ot. A grillezett kolbász külseje megpirul. A belseje, ha nem sütjük túl, szaftos és puha marad, az egésznek lesz egy enyhén füstös zamata. A grillek ízét, zamatát többek között az úgynevezett Maillard-reakciók befolyásolják. Ennek lényege: a húsban a fehérjék és a zsírok mellett mindig találhatóak cukorszerű anyagok is, 140-150°C környékén a cukrok és a fehérjék reakcióba lépnek egymással,összekapcsolódnak, a hús színe pedig barnássá válik. Számtalan finomságot köszönhetünk ennek a folyamatnak.

További információk

Tömeg 0,4 kg

Érdekelhetnek még…

  • bajor grillkolbász párolt káposztával

    Bajor grillkolbász fűszerkeverék – 0,39 kg

    1.090 Ft
  • juhbél

    Juhbél – 100 yardos

    12.900 Ft
  • Helytartó

    Sertés vékonybél ipari yardos, osztályozott (30/32, 32/34, 34/36, 36/38, 38/40, 40/42, 42+)

    6.300 Ft9.450 Ft
  • fehérbors

    Fehérbors őrölt – 0,25 kg / 1 kg

    2.100 Ft7.270 Ft