Fokhagymás-borsos grillkolbász fűszerkeverék – 0,35 kg
1.090 Ft
Adagolás:
Egy tasak fűszerkeverékkel 10 kg fokhagymás-borsos grillkolbász készíthető.
A fűszerkeverék tartalmazza a megfelelő mennyiségű sót is!
A húst finom lyukú darálón kétszer ledaráljuk, majd összekeverjük a fűszerekkel és addig dagasztjuk, amíg a felszíne ki nem fényesedik és leválik az edény faláról meg a kezünkről. Hűtőben tárolva pár órát akár egy éjszakát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek, majd juhbélbe vagy sertés vékonybélbe töltjük és grillezzük. A beleket langyos vízben áztatjuk 20-30percig, hogy töltéskor rugalmasak legyenek. A kolbászmasszát bélbe töltjük, 15-20 cm-re pározzuk, két végén a belet behurkoljuk. A kolbászt faszenes grillen sütve, vagy tepsiben, zsiradék nélkül, lassú tűzön sütjük
GLS szállítási díjak (szállítási idő 1-2 munkanap)
Súly(kg) | Utánvét esetén fizetendő | Előre utalás esetén fizetendő |
0-2 kg | 2200 Ft | 1800 Ft |
2-3 kg | 2380 Ft | 1980 Ft |
3-5 kg | 2600 Ft | 2200 Ft |
5-10 kg | 2830 Ft | 2430 Ft |
10-15 kg | 2910 Ft | 2510 Ft |
15-20 kg | 3160 Ft | 2760 Ft |
20-25 kg | 3360 Ft | 2960 Ft |
25-30 kg | 3640 Ft | 3240 Ft |
30-40 kg | 6250 Ft | 5850 Ft |
MPL szállítási díjak (szállítási idő 4-5 munkanap)
Súly(kg) | Utánvét esetén fizetendő | Előre utalás esetén fizetendő |
0-10 kg | 2390 Ft | 1990 Ft |
10 -20 kg | 3390 Ft | 2990 Ft |
20 -40 kg | 6350 Ft | 5990 Ft |
Adagolás: a tasak fűszerkeverékkel 10 kg fokhagymás-borsos grillkolbász készíthető.
A fűszerkeverék tartalmazza a megfelelő mennyiségű sót is!
Használati utasítás:
A húst finom lyukú darálón kétszer ledaráljuk, majd összekeverjük a fűszerekkel és addig dagasztjuk, amíg a felszíne ki nem fényesedik és leválik az edény faláról meg a kezünkről. A húsok minősége nagyon fontos! Ne száraz húsokat válasszunk, mint a karaj, vagy comb, hanem igyekezzünk zsírosabbakat keresni. Hűtőben tárolva pár órát akár egy éjszakát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek, majd juhbélbe vagy sertés vékonybélbe töltjük és grillezzük. A beleket langyos vízben áztatjuk 20-30percig, hogy töltéskor rugalmasak legyenek. A kolbászmasszát bélbe töltjük, 15-20 cm-re pározzuk, két végén a belet behurkoljuk. A kolbászt faszenes grillen sütve, vagy tepsiben, zsiradék nélkül, lassú tűzön sütjük
Sütés
Minél vékonyabb a kolbász, annál forróbban és gyorsabban kell sütni. Minél vastagabb, annál alacsonyabb a grillezés hőfoka, és annál tovább kell a rácson tartani, hogy biztosan átsüljön a belseje. A sütés akkor megfelelő, amikor a belső hőmérséklete elérte a 62°C-ot. A grillezett kolbász külseje megpirul. A belseje, ha nem sütjük túl, szaftos és puha marad, az egésznek lesz egy enyhén füstös zamata. A grillek ízét, zamatát többek között az úgynevezett Maillard-reakciók befolyásolják. Ennek lényege: a húsban a fehérjék és a zsírok mellett mindig találhatóak cukorszerű anyagok is, 140-150°C környékén a cukrok és a fehérjék reakcióba lépnek egymással,összekapcsolódnak, a hús színe pedig barnássá válik. Számtalan finomságot köszönhetünk ennek a folyamatnak.
További információk
Tömeg | 0,4 kg |
---|