Csevap fűszerkeverék – 0,26 kg
980 Ft
A csevapcsicsi a délszláv konyha jellegzetes étele, lelke a többféle jó minőségű darált hús, a fűszerezés és a lassú tűzön való sütés.
A Profi Hentes Csevap határozottan borsos, fokhagymás intenzíven füstös fűszerkeveréket ajánljuk cevapcsicsi, pljeskavica, kofta és mics készítéséhez is.
Egy csomag fűszerkeverék 10 kg csevap készítéséhez elegendő.
GLS szállítási díjak (szállítási idő 1-2 munkanap)
Súly(kg) | Utánvét esetén fizetendő | Előre utalás esetén fizetendő |
0-2 kg | 2200 Ft | 1800 Ft |
2-3 kg | 2380 Ft | 1980 Ft |
3-5 kg | 2600 Ft | 2200 Ft |
5-10 kg | 2830 Ft | 2430 Ft |
10-15 kg | 2910 Ft | 2510 Ft |
15-20 kg | 3160 Ft | 2760 Ft |
20-25 kg | 3360 Ft | 2960 Ft |
25-30 kg | 3640 Ft | 3240 Ft |
30-40 kg | 6250 Ft | 5850 Ft |
MPL szállítási díjak (szállítási idő 4-5 munkanap)
Súly(kg) | Utánvét esetén fizetendő | Előre utalás esetén fizetendő |
0-10 kg | 2390 Ft | 1990 Ft |
10 -20 kg | 3390 Ft | 2990 Ft |
20 -40 kg | 6350 Ft | 5990 Ft |
A Profi Hentes Csevap egy határozottan borsos, fokhagymás intenzíven füstös fűszerkeverék. Ajánljuk kofta, mics, pljeskavica, csevapcsicsi készítéséhez.
A csevap eredetét tekintve a balkáni országok (Horvátország, Szerbia, Bosznia) jellegzetes nemzeti étele. Különösképpen a horvátok büszkesége, a jó esetben háromféle húsból készített grillspecialitás. Grillszezonban sokszor kerül rácsra a csevapcsicsa egyik variációja. A délszláv grillspecialitás lelke a többféle jó minőségű darált hús, a fűszerezés és a lassú tűzön való sütés.
A Csevap receptjére teljes mértékben igaz a mondás: „ahány ház, annyi szokás”. Nincs olyan, hogy „az eredeti csevapcsicsa recept”, mert mindenki egy kicsit másképpen készíti.
Hozzávalók 10 kg masszára:
5 kg marha lapocka vagy nyak, 2,5 kg sertés tarja, vagy dagadó, 2,5 kg bárányhús, 1 csomag Profi Hentes Csevap fűszerkeverék. Természetesen a bárányhúst lehet helyettesíteni sertéshússal is.
A húsok minősége nagyon fontos! Ne száraz húsokat válasszunk, mint a karaj, vagy comb, hanem
igyekezzünk zsírosabbakat keresni. A bárány esetében mindegy, hiszen azt különleges, egyedi íze
miatt adjuk a keverékhez.
Elkészítése:
A húsokat kétszer ledaráljuk, közben keverednek. A masszához hozzáadjuk a Profi Hentes Csevap
fűszerkeveréket, és jól összedolgozzuk.
Ha összeállítottuk, minimum 1 éjszakára, de inkább kettőre lefóliázott edényben hűtőbe tesszük. A
húskeveréket vágódeszkán lapítjuk, széleit késsel vagy spatulával megformáljuk, majd méretre
osztjuk. Az így keletkezett darabkákat olajos kézzel henger alakúvá formázzuk, és máris süthetjük. Jó
idő esetén szabad tűzön, grillen sütjük, mert ez ad neki egy jellegzetes ízt. A húsrolókat közepesnél
erősebb lángon, gyakran forgatva 4-5 perc alatt megsütjük, akkor jó, ha kívül átsül, de a belseje még
szaftos és enyhén rózsaszín.
Egész évben készíthetünk ilyen finomságot sütőben, tepsire helyezett
rácsra rendezve. Utóbbi esetben 200 fokon, 25-30 perc alatt sütjük meg, sütés előtt kevés olajat
csöpögtetünk a kolbászkákra faszenes grillen sütve, vagy tepsiben, zsiradék nélkül, lassú tűzön sütjük.
Néhány jó tanács grillezéshez:
Grillezésnél fontos a hőfok, mindig csak parázson grillezzünk, mert a tűz mindent szénné éget.
Egyenletes ropogósra sül a kolbász, ha többször megforgatjuk a grillrácson.
A csevapot hagyományosan vöröshagymával, lilahagymával, vannak területek, ahol ajvárral, vagy sült
krumplival tálalják.
További információk
Tömeg | 0,48 kg |
---|