Argentin grillkolbász fűszerkeverék – 0,4 kg
980 Ft
A borjúhúsból, sertéshúsból és szalonnából készült fehér kolbászhoz a régi hagyomány alapján összeállított fűszerkeveréket készítettünk. A kiváló aromát és a finom ízeket a minőségi fűszerek keveréke nyújtja. Ebben nagy szerepe van a kakukkfű, koriander, fokhagyma és petrezselyemlevél zamatának.
Az Argentin Grillkolbász, a „salchicha” elhozza a végtelen Pampák, a kellemes sütögetés, a „parrillada” hangulatát.
A tasak tartalma 10 kg készítményhez elegendő.
A megfelelő mennyiségű sót tartalmazza!
GLS szállítási díjak (szállítási idő 1-2 munkanap)
Súly(kg) | Utánvét esetén fizetendő | Előre utalás esetén fizetendő |
0-2 kg | 2200 Ft | 1800 Ft |
2-3 kg | 2380 Ft | 1980 Ft |
3-5 kg | 2600 Ft | 2200 Ft |
5-10 kg | 2830 Ft | 2430 Ft |
10-15 kg | 2910 Ft | 2510 Ft |
15-20 kg | 3160 Ft | 2760 Ft |
20-25 kg | 3360 Ft | 2960 Ft |
25-30 kg | 3640 Ft | 3240 Ft |
30-40 kg | 6250 Ft | 5850 Ft |
MPL szállítási díjak (szállítási idő 4-5 munkanap)
Súly(kg) | Utánvét esetén fizetendő | Előre utalás esetén fizetendő |
0-10 kg | 2390 Ft | 1990 Ft |
10 -20 kg | 3390 Ft | 2990 Ft |
20 -40 kg | 6350 Ft | 5990 Ft |
Hozzávalók 10 kg argentin grillkolbászhoz:
10 kg hús,vegyesen a klasszikus 70/30 hús/zsíros húsarányban 1 cs. Argentin Grillkolbász fűszerkeverék, vékonybél (juh, vagy sertés)
Argentína kiterjedt legelőin tartott szabadon marhák kiváló marhahúst adnak, de bátran használhatunk sertés,vagy bárány húsokat is
A húst finom lyukú darálón kétszer ledaráljuk, majd összekeverjük a fűszerkeverékkel és addig dagasztjuk, amíg a felszíne ki nem fényesedik és leválik az edény faláról meg a kezünkről. A beleket langyos vízben áztatjuk, hogy töltéskor rugalmasak legyenek. A kolbászmasszát 15-20 cm-re hosszakra töltjük, két végén a belet behurkoljuk. A kolbászt faszenes grillen sütve, vagy tepsiben, lassú tűzön sütjük. Argentinában szokás egyben megsütni a spirál alakban feltekert kolbászt és csak fogyasztáskor darabolják fel.
Az igazi argentin salchicha szaftos és ízletes, Ez a frissen készült csemege kolbász kellemes fokhagyma aromájú, tálalva chimichurri szósszal az igazi.
Néhány jó tanács grillezéshez: Grillezésnél fontos a hőfok, mindig csak parázson grillezzünk, mert a tűz mindent szénné éget. Az sem szerencsés, ha kolbászokat a sütés végére hagyjuk, mert az alacsony hőfok miatt ráncosak lesznek. Egyenletes ropogósra sül a kolbász, ha többször megforgatjuk a grillrácson.
Chimichurri szósz:
A Chimichurri (csimicsurri) eredetileg egy argentin mártás, amit leginkább az ottani csodás BBQ marhasültekhez kínáltak. Mára azonban ez a szósz világszerte elterjedt, és nem csak mártásnak, de pácnak is kitűnő. Tulajdonképpen olyan, mint egy pesto, csak annál kicsit hígabb. Felhasználási módja ezer is lehet. Köszönhetően annak, hogy az összetétele csupa olyan alapanyagból áll, amit a világ bármely részén könnyen beszerezhetünk, hiszen a konyhák alapvető ízeiről van szó. Úgy, mint petrezselyem, koriander, fokhagyma, hagyma, olaj és fűszerek. Elkészítése pofonegyszerű. Kitűnő halakhoz, sültekhez, grillezett zöldségekhez, sajtokhoz, salátákhoz, de akár csak úgy, chips-ekhez mártogatósként, vagy egy szelet ropogós kenyérhez is kínálhatjuk. Jó szívvel ajánlom ezt a friss és nagyon üde mártás, szinte mindenhez.