Sajtos grillkolbász fűszerkeverék – 0,34 kg
990 Ft
A nyári grillezés egyik legkedveltebb fűszerkeveréke.
Ez a kolbászfajta a hús és a sajt kellemes ízkombinációjával készül. A sajt karakteres íze kulináris élménnyé varázsolja az étkezést.
A tasak tartalma 10 kg sajtos grillkolbász elkészítéséhez elegendő, tartalmazza a gyártáshoz szükséges sómennyiséget is.
GLS szállítási díjak (szállítási idő 1-2 munkanap)
Súly(kg) | Utánvét esetén fizetendő | Előre utalás esetén fizetendő |
0-2 kg | 2200 Ft | 1800 Ft |
2-3 kg | 2380 Ft | 1980 Ft |
3-5 kg | 2600 Ft | 2200 Ft |
5-10 kg | 2830 Ft | 2430 Ft |
10-15 kg | 2910 Ft | 2510 Ft |
15-20 kg | 3160 Ft | 2760 Ft |
20-25 kg | 3360 Ft | 2960 Ft |
25-30 kg | 3640 Ft | 3240 Ft |
30-40 kg | 6250 Ft | 5850 Ft |
MPL szállítási díjak (szállítási idő 4-5 munkanap)
Súly(kg) | Utánvét esetén fizetendő | Előre utalás esetén fizetendő |
0-10 kg | 2390 Ft | 1990 Ft |
10 -20 kg | 3390 Ft | 2990 Ft |
20 -40 kg | 6350 Ft | 5990 Ft |
Hozzávalók 10 kg sajtos grillkolbászhoz:
6 kg zsírosabb sertéshús, 3 kg marhahús, 1 kg sajt (10-12%-nyi pl. Ementáli), 1 csomag Sajtos grillkolbász fűszerkeverék
A húst finom lyukú darálón kétszer ledaráljuk, majd összekeverjük a fűszerkeverékkel és addig dagasztjuk, amíg a felszíne ki nem fényesedik és leválik az edény faláról meg a kézről. A sajtot kockázzuk apróra, és keverjük bele. Hozzáadjuk a Sajtos grillkolbász fűszerkeveréket. Ezek után a masszát kolbászbélbe töltjük.
A beleket langyos vízben feláztatjuk, hogy töltéskor rugalmasak legyenek. A kolbászmasszát 15-20 cm-es hosszakra töltjük, két végén a belet behurkoljuk. A kolbászt faszenes grillen sütve, vagy tepsiben, zsiradék nélkül, lassú tűzön sütjük. Ízének jellegét a sajtdarabkák, fokhagyma és a bors adják.
Néhány jó tanács grillezéshez:
Grillezésnél fontos a hőfok, mindig csak parázson grillezzünk, mert a tűz mindent szénné éget. Az sem szerencsés, ha kolbászokat a sütés végére hagyjuk, mert az alacsony hőfok miatt ráncosak lesznek. Egyenletes ropogósra sül a kolbász, ha többször megforgatjuk a grillrácson, akár nyolcszor tízszer is. A sült húsok ízét, zamatát többek között az úgynevezett Maillard-reakciók befolyásolják. Ennek lényege: a húsban a fehérjék és a zsírok mellett mindig találhatóak cukorszerű anyagok is, 140-150°C környékén a cukrok és a fehérjék reakcióba lépnek egymással, összekapcsolódnak, a hús színe pedig barnássá válik.
Számtalan finomságot köszönhetünk ennek a folyamatnak.
A jó sajtos grillkolbász belül szaftos, omlós, a külseje viszont ropogósra sült, gazdag illat aromákkal bír.
Evés közben is érezhető mennyiségű sajt van a kolbászban.
A harmonikus fűszerezés nem nyomja el a sajt ízét.Az állaga rugalmas, belsejében érezhető a sajt, a bors és a fűszerek ízharmóniája. A sajt lágyít a fűszerezésen, mert feloldódnak benne az ízek a sütés hatására, de épp annyira, hogy a sajt íze is érezhető marad.
A jól sütött grillkolbász esetén remek kontraszt van a ropogós héj és a puha sajtos belső között.