+3620 77 33 447 / +3620 312 56 24 info@profihentes.hu

Sajtos grillkolbász fűszerkeverék – 0,34 kg

990 Ft

A nyári grillezés egyik legkedveltebb fűszerkeveréke.

Ez a kolbászfajta a hús és a sajt kellemes ízkombinációjával készül. A sajt karakteres íze kulináris élménnyé varázsolja az étkezést.

A tasak tartalma 10 kg sajtos grillkolbász elkészítéséhez elegendő, tartalmazza a gyártáshoz szükséges sómennyiséget is.

GLS szállítási díjak (szállítási idő 1-2 munkanap)
Súly(kg) Utánvét esetén fizetendő Előre utalás esetén fizetendő
0-2 kg 2200 Ft 1800 Ft
2-3 kg 2380 Ft 1980 Ft
3-5 kg 2600 Ft 2200 Ft
5-10 kg 2830 Ft 2430 Ft
10-15 kg 2910 Ft 2510 Ft
15-20 kg 3160 Ft 2760 Ft
20-25 kg 3360 Ft 2960 Ft
25-30 kg 3640 Ft 3240 Ft
30-40 kg 6250 Ft 5850 Ft
MPL szállítási díjak (szállítási idő 4-5 munkanap)
Súly(kg) Utánvét esetén fizetendő Előre utalás esetén fizetendő
0-10 kg 2390 Ft 1990 Ft
10 -20 kg 3390 Ft 2990 Ft
20 -40 kg 6350 Ft 5990 Ft

Hozzávalók 10 kg sajtos grillkolbászhoz:

6 kg zsírosabb sertéshús, 3 kg marhahús, 1 kg sajt (10-12%-nyi pl. Ementáli), 1 csomag Sajtos grillkolbász fűszerkeverék

A húst finom lyukú darálón kétszer ledaráljuk, majd összekeverjük a fűszerkeverékkel és addig dagasztjuk, amíg a felszíne ki nem fényesedik és leválik az edény faláról meg a kézről. A sajtot kockázzuk apróra, és keverjük bele. Hozzáadjuk a Sajtos grillkolbász fűszerkeveréket. Ezek után a masszát kolbászbélbe töltjük.

A beleket langyos vízben feláztatjuk, hogy töltéskor rugalmasak legyenek. A kolbászmasszát 15-20 cm-es hosszakra töltjük, két végén a belet behurkoljuk. A kolbászt faszenes grillen sütve, vagy tepsiben, zsiradék nélkül, lassú tűzön sütjük. Ízének jellegét a sajtdarabkák, fokhagyma és a bors adják.

Néhány jó tanács grillezéshez:

Grillezésnél fontos a hőfok, mindig csak parázson grillezzünk, mert a tűz mindent szénné éget. Az sem szerencsés, ha kolbászokat a sütés végére hagyjuk, mert az alacsony hőfok miatt ráncosak lesznek. Egyenletes ropogósra sül a kolbász, ha többször megforgatjuk a grillrácson, akár nyolcszor tízszer is. A sült húsok ízét, zamatát többek között az úgynevezett Maillard-reakciók befolyásolják. Ennek lényege: a húsban a fehérjék és a zsírok mellett mindig találhatóak cukorszerű anyagok is, 140-150°C környékén a cukrok és a fehérjék reakcióba lépnek egymással, összekapcsolódnak, a hús színe pedig barnássá válik.

Számtalan finomságot köszönhetünk ennek a folyamatnak.

A jó sajtos grillkolbász belül szaftos, omlós, a külseje viszont ropogósra sült, gazdag  illat aromákkal bír.

Evés közben is érezhető mennyiségű sajt van a kolbászban.

A harmonikus fűszerezés nem nyomja el a sajt ízét.Az állaga rugalmas, belsejében érezhető a sajt, a bors és a fűszerek ízharmóniája. A sajt lágyít a fűszerezésen, mert feloldódnak benne az ízek a sütés hatására, de épp annyira, hogy a sajt íze is érezhető marad.

A jól sütött grillkolbász esetén remek kontraszt van a ropogós héj és a puha sajtos belső között.

Érdekelhetnek még…

  • Sajtos sonkás grillkolbász fűszerkeverék

    Sajtos-sonkás grillkolbász fűszerkeverék – 0,54 kg

    1.690 Ft
  • juhbél

    Juhbél – 100 yardos

    12.900 Ft
  • Helytartó

    Sertés vékonybél ipari yardos, osztályozott (30/32, 32/34, 34/36, 36/38, 38/40, 40/42, 42+)

    6.300 Ft9.450 Ft
  • gluténmentes szárított pirított vöröshagyma szelet

    Olaj- és lisztmentes pirított vöröshagyma szelet – 250 g

    790 Ft