+3620 77 33 447 / +3620 312 56 24 info@profihentes.hu

Pikáns Merguez grillkolbász fűszerkeverék – 0,65 kg

1.990 Ft

Készre kevert Pikáns Merguez Grillkolbász fűszer keverék, aromatartó csomagolásban, a megfelelő mennyiségű sót is tartalmazza!

A mediterrán vidék jellegzetes étele a merguez kolbász. Jellemzően paprikás és csípős kolbász, enyhe füstös jelleggel.

Hagyományosan készült merguez kolbász bárány, birka vagy marhahúsból készül, de jó megoldás a sertés és marhahús keveréke is, ehhez ajánljuk ezt a hagyományos fűszerezésű grillkolbász keveréket.

Egy csomag fűszerkeverék 10 kg merguez kolbász készítéséhez elegengő.

GMO mentes termék.

GLS szállítási díjak (szállítási idő 1-2 munkanap)
Súly(kg) Utánvét esetén fizetendő Előre utalás esetén fizetendő
0-2 kg 2200 Ft 1800 Ft
2-3 kg 2380 Ft 1980 Ft
3-5 kg 2600 Ft 2200 Ft
5-10 kg 2830 Ft 2430 Ft
10-15 kg 2910 Ft 2510 Ft
15-20 kg 3160 Ft 2760 Ft
20-25 kg 3360 Ft 2960 Ft
25-30 kg 3640 Ft 3240 Ft
30-40 kg 6250 Ft 5850 Ft
MPL szállítási díjak (szállítási idő 4-5 munkanap)
Súly(kg) Utánvét esetén fizetendő Előre utalás esetén fizetendő
0-10 kg 2390 Ft 1990 Ft
10 -20 kg 3390 Ft 2990 Ft
20 -40 kg 6350 Ft 5990 Ft

A mediterrán vidék jellegzetes étele a merguez kolbász. Jellemzően paprikás és csípős kolbász, enyhe füstös jelleggel.

Hagyományosan készült merguez kolbász bárány, birka vagy marhahúsból készül, de jó megoldás a sertés és marhahús keveréke is, ehhez ajánljuk ezt a hagyományos fűszerezésű grillkolbász keveréket.

A merguez kolbász az észak-afrikai konyha jellegzetes étele, elsősorban Marokkóban, Tunéziában és Algériában népszerű. A merguez név berber eredetű, az 50-es évektől Franciaországban is így terjedt el, és nálunk is.

Manapság az egyik legkedveltebb és leghétköznapibb étel, faszénen grillezve az igazi, de serpenyőben sütve is finom. A friss merguez bárány és birkahúsból vagy marhahúsból készül, de a marha-sertés keverék sem rossz megoldás. Néhány hozzávaló és máris kész a fűszeres, csípős, juhbélbe töltött merguez kolbász, amit természetesen lehet húspogácsa formában is grillezni, sütni. Eredeti fűszerei a paprika, fokhagyma, harissa, feketebors és a római kömény. A harissa, a mi erős „ErősPistánk-hoz” hasolítható szósz, melyet csili paprika, koriander, kömény, fokhagyma, só és olívaolaj keverékéből készítenek.

Merguez kolbász elkészítése:

Hozzávalók:
4 kg marhahús (a legjobb bárányhússal keverve)
4 kg sertéshús
2 kg marha vagy sertészsiradék
1 cs.  Merguez kolbász fűszerkeverék

Használati utasítás

A elkészítése akár másfél-két napig is eltarthat, mivel a húst, zsiradékot, fűszereket előbb hagyják együtt érni. A tűző napon is száríthatják, előfordul, hogy olívaolajban kisütik, majd olívaolajjal töltött cserépedényben tárolják.

A húst finom lyukú darálón kétszer ledaráljuk, majd összekeverjük a fűszerekkel és addig dagasztjuk, amíg a felszíne ki nem fényesedik és leválik az edény faláról meg a kezünkről. Hűtőben tárolva pár órát akár egy éjszakát, hogy az ízek összeérjenek, majd juhbélbe töltjük, vagy húspogácsákat készítünk és grillezzük.

A beleket langyos vízben áztatjuk, hogy töltéskor rugalmasak legyenek. A kolbászmasszát 15-20 cm-re formázott bélbe töltjük, két végén a belet behurkoljuk. A kolbászt faszenes grillen sütve, vagy tepsiben, zsiradék nélkül, lassú tűzön sütjük.

 

Érdekelhetnek még…

  • extra csípős paprika

    Extra csípős paprika 1 kg

    3.200 Ft
  • Citromos grillkolbász fűszerkeverék

    Citromos grillkolbász fűszerkeverék – 0,32 kg

    950 Ft
  • juhbél

    Juhbél – 100 yardos

    12.900 Ft
  • Helytartó

    Sertés vékonybél ipari yardos, osztályozott (30/32, 32/34, 34/36, 36/38, 38/40, 40/42, 42+)

    6.300 Ft9.450 Ft