Pikáns Merguez grillkolbász fűszerkeverék – 0,65 kg
1.990 Ft
Készre kevert Pikáns Merguez Grillkolbász fűszer keverék, aromatartó csomagolásban, a megfelelő mennyiségű sót is tartalmazza!
A mediterrán vidék jellegzetes étele a merguez kolbász. Jellemzően paprikás és csípős kolbász, enyhe füstös jelleggel.
Hagyományosan készült merguez kolbász bárány, birka vagy marhahúsból készül, de jó megoldás a sertés és marhahús keveréke is, ehhez ajánljuk ezt a hagyományos fűszerezésű grillkolbász keveréket.
Egy csomag fűszerkeverék 10 kg merguez kolbász készítéséhez elegengő.
GMO mentes termék.
GLS szállítási díjak (szállítási idő 1-2 munkanap)
Súly(kg) | Utánvét esetén fizetendő | Előre utalás esetén fizetendő |
0-2 kg | 2200 Ft | 1800 Ft |
2-3 kg | 2380 Ft | 1980 Ft |
3-5 kg | 2600 Ft | 2200 Ft |
5-10 kg | 2830 Ft | 2430 Ft |
10-15 kg | 2910 Ft | 2510 Ft |
15-20 kg | 3160 Ft | 2760 Ft |
20-25 kg | 3360 Ft | 2960 Ft |
25-30 kg | 3640 Ft | 3240 Ft |
30-40 kg | 6250 Ft | 5850 Ft |
MPL szállítási díjak (szállítási idő 4-5 munkanap)
Súly(kg) | Utánvét esetén fizetendő | Előre utalás esetén fizetendő |
0-10 kg | 2390 Ft | 1990 Ft |
10 -20 kg | 3390 Ft | 2990 Ft |
20 -40 kg | 6350 Ft | 5990 Ft |
A mediterrán vidék jellegzetes étele a merguez kolbász. Jellemzően paprikás és csípős kolbász, enyhe füstös jelleggel.
Hagyományosan készült merguez kolbász bárány, birka vagy marhahúsból készül, de jó megoldás a sertés és marhahús keveréke is, ehhez ajánljuk ezt a hagyományos fűszerezésű grillkolbász keveréket.
A merguez kolbász az észak-afrikai konyha jellegzetes étele, elsősorban Marokkóban, Tunéziában és Algériában népszerű. A merguez név berber eredetű, az 50-es évektől Franciaországban is így terjedt el, és nálunk is.
Manapság az egyik legkedveltebb és leghétköznapibb étel, faszénen grillezve az igazi, de serpenyőben sütve is finom. A friss merguez bárány és birkahúsból vagy marhahúsból készül, de a marha-sertés keverék sem rossz megoldás. Néhány hozzávaló és máris kész a fűszeres, csípős, juhbélbe töltött merguez kolbász, amit természetesen lehet húspogácsa formában is grillezni, sütni. Eredeti fűszerei a paprika, fokhagyma, harissa, feketebors és a római kömény. A harissa, a mi erős „ErősPistánk-hoz” hasolítható szósz, melyet csili paprika, koriander, kömény, fokhagyma, só és olívaolaj keverékéből készítenek.
Merguez kolbász elkészítése:
Hozzávalók:
4 kg marhahús (a legjobb bárányhússal keverve)
4 kg sertéshús
2 kg marha vagy sertészsiradék
1 cs. Merguez kolbász fűszerkeverék
Használati utasítás
A elkészítése akár másfél-két napig is eltarthat, mivel a húst, zsiradékot, fűszereket előbb hagyják együtt érni. A tűző napon is száríthatják, előfordul, hogy olívaolajban kisütik, majd olívaolajjal töltött cserépedényben tárolják.
A húst finom lyukú darálón kétszer ledaráljuk, majd összekeverjük a fűszerekkel és addig dagasztjuk, amíg a felszíne ki nem fényesedik és leválik az edény faláról meg a kezünkről. Hűtőben tárolva pár órát akár egy éjszakát, hogy az ízek összeérjenek, majd juhbélbe töltjük, vagy húspogácsákat készítünk és grillezzük.
A beleket langyos vízben áztatjuk, hogy töltéskor rugalmasak legyenek. A kolbászmasszát 15-20 cm-re formázott bélbe töltjük, két végén a belet behurkoljuk. A kolbászt faszenes grillen sütve, vagy tepsiben, zsiradék nélkül, lassú tűzön sütjük.