Citromos grillkolbász fűszerkeverék – 0,32 kg
950 Ft
A citromos kolbász már a reneszánsz óta ismert a Kárpát-medencében, mint előkelő, kellemesen üde ünnepi kolbász, nagy kedvelője volt Krúdy és Kossuth is.
Fűszerkeverékben a bors és a citromhéj friss illata és íze dominál a hagyományos és zöld fűszerek mellett.
Grillezéshez vagy sütőben való elkészítéshez egyaránt felhasználhatjuk.
A Profi Hentes Citromos Grillkolbász fűszerkeverék 10 kg masszához elegendő, amely tartalmazza a megfelelő mennyiségű sót is!
Kerti parti kiszerelés.
GLS szállítási díjak (szállítási idő 1-2 munkanap)
Súly(kg) | Utánvét esetén fizetendő | Előre utalás esetén fizetendő |
0-2 kg | 2200 Ft | 1800 Ft |
2-3 kg | 2380 Ft | 1980 Ft |
3-5 kg | 2600 Ft | 2200 Ft |
5-10 kg | 2830 Ft | 2430 Ft |
10-15 kg | 2910 Ft | 2510 Ft |
15-20 kg | 3160 Ft | 2760 Ft |
20-25 kg | 3360 Ft | 2960 Ft |
25-30 kg | 3640 Ft | 3240 Ft |
30-40 kg | 6250 Ft | 5850 Ft |
MPL szállítási díjak (szállítási idő 4-5 munkanap)
Súly(kg) | Utánvét esetén fizetendő | Előre utalás esetén fizetendő |
0-10 kg | 2390 Ft | 1990 Ft |
10 -20 kg | 3390 Ft | 2990 Ft |
20 -40 kg | 6350 Ft | 5990 Ft |
A citromos grillkolbászhoz válasszunk zsírosabb húst. Daráljuk le finom lyukú darálón kétszer, majd keverjük össze a fűszerkeverékkel és dagasszzuk, amíg a felszíne ki nem fényesedik és leválik az edény faláról meg a kezünkről. Hűtőben tárolva pár órát, akár egy éjszakát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
Juhbélbe vagy 30/32 mm átmérőjű sertésvékonybélbe töltjük. A beleket langyos vízben áztatjuk, hogy töltéskor rugalmasak legyenek. A kolbászmasszát vékonybélbe töltjük, ügyeljünk rá hogy lazábbra töltsük meg a belet, így jobban bírja a sütést.15-20 cm-re pározzuk, két végén a belet behurkoljuk. A kolbászt faszenes grillen sütve, vagy tepsiben, zsiradék nélkül, lassú tűzön sütjük
Sütés:
Minél vékonyabb a kolbász, annál forróbban és gyorsabban kell sütni. Minél vastagabb, annál alacsonyabb a grillezés hőfoka, és annál tovább kell a rácson maradnia, hogy biztosan átsüljön a belseje. A sütés akkor megfelelő, amikor a belső hőmérséklete elérte a 62°C-ot. A grillezett kolbász külseje megpirul. A belseje, ha nem sütjük túl, szaftos és puha marad, az egésznek lesz egy enyhén füstös zamata.
A grillek ízét, zamatát többek között az úgynevezett Maillard-reakciók befolyásolják. Ennek lényege: a húsban a fehérjék és a zsírok mellett mindig találhatóak cukorszerű anyagok is, 140-150°C környékén a cukrok és a fehérjék reakcióba lépnek egymással, összekapcsolódnak, a hús színe pedig barnássá válik. Számtalan finomságot köszönhetünk ennek a folyamatnak.
Néhány jó tanács grillezéshez:
Grillezésnél fontos a hőfok, mindig csak parázson grillezzünk, mert a tűz mindent szénné éget.. Egyenletes ropogósra sül a kolbász, ha többször megforgatjuk a grillrácson.
Érdekelhetnek még…
-
Kerti Parti Grill fűszersó – Magyaros / Sertés / Szárnyas / Gyros / Olasz / Ázsiai – 0,1 kg – Grill
330 Ft -
Bazsalikom morzsolt – 0,25 kg / 1 kg
850 Ft – 2.650 Ft -
Sertés vékonybél ipari yardos, osztályozott (30/32, 32/34, 34/36, 36/38, 38/40, 40/42, 42+)
6.300 Ft – 9.450 Ft -
Juhbél – 100 yardos
12.900 Ft