+3620 77 33 447 / +3620 312 56 24 info@profihentes.hu

Citromos grillkolbász fűszerkeverék – 0,32 kg

950 Ft

A citromos kolbász már a reneszánsz óta ismert a Kárpát-medencében, mint előkelő, kellemesen üde ünnepi kolbász, nagy kedvelője volt Krúdy és Kossuth is.

Fűszerkeverékben a bors és a citromhéj friss illata és íze dominál a hagyományos és zöld fűszerek mellett.

Grillezéshez vagy sütőben való elkészítéshez egyaránt felhasználhatjuk.

A Profi Hentes Citromos Grillkolbász fűszerkeverék 10 kg masszához elegendő, amely tartalmazza a megfelelő mennyiségű sót is!

Kerti parti kiszerelés.

GLS szállítási díjak (szállítási idő 1-2 munkanap)
Súly(kg) Utánvét esetén fizetendő Előre utalás esetén fizetendő
0-2 kg 2200 Ft 1800 Ft
2-3 kg 2380 Ft 1980 Ft
3-5 kg 2600 Ft 2200 Ft
5-10 kg 2830 Ft 2430 Ft
10-15 kg 2910 Ft 2510 Ft
15-20 kg 3160 Ft 2760 Ft
20-25 kg 3360 Ft 2960 Ft
25-30 kg 3640 Ft 3240 Ft
30-40 kg 6250 Ft 5850 Ft
MPL szállítási díjak (szállítási idő 4-5 munkanap)
Súly(kg) Utánvét esetén fizetendő Előre utalás esetén fizetendő
0-10 kg 2390 Ft 1990 Ft
10 -20 kg 3390 Ft 2990 Ft
20 -40 kg 6350 Ft 5990 Ft

A citromos grillkolbászhoz válasszunk zsírosabb húst. Daráljuk le finom lyukú darálón kétszer, majd keverjük össze a fűszerkeverékkel és dagasszzuk, amíg a felszíne ki nem fényesedik és leválik az edény faláról meg a kezünkről. Hűtőben tárolva pár órát, akár egy éjszakát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.

Juhbélbe vagy 30/32 mm átmérőjű sertésvékonybélbe töltjük. A beleket langyos vízben áztatjuk, hogy töltéskor rugalmasak legyenek. A kolbászmasszát vékonybélbe töltjük, ügyeljünk rá hogy lazábbra töltsük meg a belet, így jobban bírja a sütést.15-20 cm-re pározzuk, két végén a belet behurkoljuk. A kolbászt faszenes grillen sütve, vagy tepsiben, zsiradék nélkül, lassú tűzön sütjük

Sütés:

Minél vékonyabb a kolbász, annál forróbban és gyorsabban kell sütni. Minél vastagabb, annál alacsonyabb a grillezés hőfoka, és annál tovább kell a rácson maradnia, hogy biztosan átsüljön a belseje. A sütés akkor megfelelő, amikor a belső hőmérséklete elérte a 62°C-ot. A grillezett kolbász külseje megpirul. A belseje, ha nem sütjük túl, szaftos és puha marad, az egésznek lesz egy enyhén füstös zamata.

A grillek ízét, zamatát többek között az úgynevezett Maillard-reakciók befolyásolják. Ennek lényege: a húsban a fehérjék és a zsírok mellett mindig találhatóak cukorszerű anyagok is, 140-150°C környékén a cukrok és a fehérjék reakcióba lépnek egymással, összekapcsolódnak, a hús színe pedig barnássá válik. Számtalan finomságot köszönhetünk ennek a folyamatnak.

Néhány jó tanács grillezéshez:

Grillezésnél fontos a hőfok, mindig csak parázson grillezzünk, mert a tűz mindent szénné éget.. Egyenletes ropogósra sül a kolbász, ha többször megforgatjuk a grillrácson.

Érdekelhetnek még…

  • Kerti Parti Grill fűszersó

    Kerti Parti Grill fűszersó – Magyaros / Sertés / Szárnyas / Gyros / Olasz / Ázsiai – 0,1 kg – Grill

    330 Ft
  • bazsalikom

    Bazsalikom morzsolt – 0,25 kg / 1 kg

    850 Ft2.650 Ft
  • Helytartó

    Sertés vékonybél ipari yardos, osztályozott (30/32, 32/34, 34/36, 36/38, 38/40, 40/42, 42+)

    6.300 Ft9.450 Ft
  • juhbél

    Juhbél – 100 yardos

    12.900 Ft