+3620 77 33 447 / +3620 312 56 24 info@profihentes.hu

Salétromsó / Kálium-nitrát – 0,1 kg vagy 1 kg

750 Ft4.650 Ft

Fehér szemcsés por, vagy kristály, sós ízű, szagtalan.

Használják hagyományos pácolási eljáráshoz, színstabilizáláshoz, tartósításhoz, 1%-os vizes oldatának pH értéke 6-8,5.

GLS szállítási díjak (szállítási idő 1-2 munkanap)
Súly(kg) Utánvét esetén fizetendő Előre utalás esetén fizetendő
0-2 kg 2200 Ft 1800 Ft
2-3 kg 2380 Ft 1980 Ft
3-5 kg 2600 Ft 2200 Ft
5-10 kg 2830 Ft 2430 Ft
10-15 kg 2910 Ft 2510 Ft
15-20 kg 3160 Ft 2760 Ft
20-25 kg 3360 Ft 2960 Ft
25-30 kg 3640 Ft 3240 Ft
30-40 kg 6250 Ft 5850 Ft
MPL szállítási díjak (szállítási idő 4-5 munkanap)
Súly(kg) Utánvét esetén fizetendő Előre utalás esetén fizetendő
0-10 kg 2390 Ft 1990 Ft
10 -20 kg 3390 Ft 2990 Ft
20 -40 kg 6350 Ft 5990 Ft

Fehér szemcsés por, vagy kristály, sós ízű, szagtalan.

Használják hagyományos pácolási eljáráshoz, színstabilizáláshoz, tartósításhoz, 1%-os vizes oldatának pH értéke 6-8,5.

Tejipar: keménysajtok korai puffadásának megelőzése.

Az ún. kólis puffadás elkerülésére jelenleg még megengedik maximum 20 g nátrium- vagy kálium-nitrát 100 liter sajttejhez való hozzáadását a sajtelőállítás, különösen a félkemény sajtok előállítása folyamán, mert az érlelési periódus alatt a nitrát nitritté redukálódik, ami megakadályozza a coliform mikroorganizmusok és bizonyos mértékig a klosztridiumok szaporodását, és így elkerülhető a sajtok ún. korai és esetleg a késői puffadása. A nitritnek nincs hatása a tejsavbaktériumok növekedésére

Méhészet: atka elleni védekezéshez füstölőcsík készítése

Húsipar: konzerváló hatást fejt ki, mivel ellene hat a mikroorganizmusoknak. Pácoláskor a húsban lévő metmioglobinnak  NO-mioglobinná való átalakulását végzi, a hús színe tovább marad élénk, rózsaszín. Kálium-nitrát a nitritképződés forrása, pácoláskor mindazon hatás jelentkezik, ami a nitrit használatakor (először a nitrát nitritté redukálódik)

A húsiparban tartósítás, pácolás, és színstabilizálás céljából használják pácolt-füstölt

készítmények ill. szárazáru gyártása során.

További információk

Kiszerelés

,