+3620 77 33 447 / +3620 312 56 24 info@profihentes.hu

Roppantott feketebors – 0,25 kg

2.050 Ft

A feketebors a magyar konyha egyik legkedveltebb fűszere. Gulyások, pörköltök, húsételek ízesítésére használjuk. Kolbásztöltésnél nélkülözhetetlen fűszer. Feketebors illik a halászléhez és a székelykáposztába, de a húslevesbe és a kocsonyába is ez való.

Fénytől védett, száraz és hűvös helyen tárolandó.

GLS szállítási díjak (szállítási idő 1-2 munkanap)
Súly(kg) Utánvét esetén fizetendő Előre utalás esetén fizetendő
0-2 kg 2200 Ft 1800 Ft
2-3 kg 2380 Ft 1980 Ft
3-5 kg 2600 Ft 2200 Ft
5-10 kg 2830 Ft 2430 Ft
10-15 kg 2910 Ft 2510 Ft
15-20 kg 3160 Ft 2760 Ft
20-25 kg 3360 Ft 2960 Ft
25-30 kg 3640 Ft 3240 Ft
30-40 kg 6250 Ft 5850 Ft
MPL szállítási díjak (szállítási idő 4-5 munkanap)
Súly(kg) Utánvét esetén fizetendő Előre utalás esetén fizetendő
0-10 kg 2390 Ft 1990 Ft
10 -20 kg 3390 Ft 2990 Ft
20 -40 kg 6350 Ft 5990 Ft

A feketebors a magyar konyha egyik legkedveltebb fűszere. Egészben, frissen durvára törve, vagy őrölve használjuk. Színe attól függ, hogy mennyire éretten szedték le, ennek megfelelően különböző az ízük. Csípősségét a piperin vegyületnek köszönhetjük.

Az egész borsot akár egy évig is tárolhatjuk anélkül, hogy veszítene aromájából. Frissen őrölve a legillatosabb, legcsípősebb. Minél finomabbra őröljük, annál erőteljesebben érezhető az aromája. Érdemes fénytől védett, száraz és hűvös helyen tárolni.

A bors nagyon sokoldalú fűszer. Különböző változatait használhatjuk főtt húsokhoz, steakhez, grill húsok pácolásához és sütés előtti fűszerezéséhez, halhoz, salátaöntetekhez, de akár gyümölcsökhöz vagy fűszeresebb süteményekhez is adható.

A magyar konyha gulyások, pörköltök, húsételek ízesítésére használja. Kolbásztöltésnél nélkülözhetetlen fűszer. Feketebors illik a halászléhez és a székelykáposztába, de a húslevesbe és a kocsonyába is ez való. A tejszínes, világosabb ételekhez inkább fehér borsot érdemes adni, a zöld bors pedig jól illik a különböző pástétomokhoz.