Roppantott feketebors – 0,25 kg
2.050 Ft
A feketebors a magyar konyha egyik legkedveltebb fűszere. Gulyások, pörköltök, húsételek ízesítésére használjuk. Kolbásztöltésnél nélkülözhetetlen fűszer. Feketebors illik a halászléhez és a székelykáposztába, de a húslevesbe és a kocsonyába is ez való.
Fénytől védett, száraz és hűvös helyen tárolandó.
GLS szállítási díjak (szállítási idő 1-2 munkanap)
Súly(kg) | Utánvét esetén fizetendő | Előre utalás esetén fizetendő |
0-2 kg | 2200 Ft | 1800 Ft |
2-3 kg | 2380 Ft | 1980 Ft |
3-5 kg | 2600 Ft | 2200 Ft |
5-10 kg | 2830 Ft | 2430 Ft |
10-15 kg | 2910 Ft | 2510 Ft |
15-20 kg | 3160 Ft | 2760 Ft |
20-25 kg | 3360 Ft | 2960 Ft |
25-30 kg | 3640 Ft | 3240 Ft |
30-40 kg | 6250 Ft | 5850 Ft |
MPL szállítási díjak (szállítási idő 4-5 munkanap)
Súly(kg) | Utánvét esetén fizetendő | Előre utalás esetén fizetendő |
0-10 kg | 2390 Ft | 1990 Ft |
10 -20 kg | 3390 Ft | 2990 Ft |
20 -40 kg | 6350 Ft | 5990 Ft |
A feketebors a magyar konyha egyik legkedveltebb fűszere. Egészben, frissen durvára törve, vagy őrölve használjuk. Színe attól függ, hogy mennyire éretten szedték le, ennek megfelelően különböző az ízük. Csípősségét a piperin vegyületnek köszönhetjük.
Az egész borsot akár egy évig is tárolhatjuk anélkül, hogy veszítene aromájából. Frissen őrölve a legillatosabb, legcsípősebb. Minél finomabbra őröljük, annál erőteljesebben érezhető az aromája. Érdemes fénytől védett, száraz és hűvös helyen tárolni.
A bors nagyon sokoldalú fűszer. Különböző változatait használhatjuk főtt húsokhoz, steakhez, grill húsok pácolásához és sütés előtti fűszerezéséhez, halhoz, salátaöntetekhez, de akár gyümölcsökhöz vagy fűszeresebb süteményekhez is adható.
A magyar konyha gulyások, pörköltök, húsételek ízesítésére használja. Kolbásztöltésnél nélkülözhetetlen fűszer. Feketebors illik a halászléhez és a székelykáposztába, de a húslevesbe és a kocsonyába is ez való. A tejszínes, világosabb ételekhez inkább fehér borsot érdemes adni, a zöld bors pedig jól illik a különböző pástétomokhoz.