+3620 77 33 447 / +3620 312 56 24 info@profihentes.hu

Nátrium-glutamát – 1 kg vagy 25 kg

2.050 Ft47.500 Ft

Rendkívül széles körben alkalmazott ízfokozó. Az egyik legáltalánosabban alkalmazott élelmiszer-adalékanyag.

A natrium-glutamát erősen ingerli az umami (az ötödik alap íz) receptorokat, ezért finom húsízt érzünk, kellemesen kiemeli az ízeket. Az ázsiai konyha úgy használja a nátrium-glutamátot, mint mi Európában a sót és a borsot.

Engedélyezett mennyisége a kész élelmiszerekben: 10g/kg

GLS szállítási díjak (szállítási idő 1-2 munkanap)
Súly(kg) Utánvét esetén fizetendő Előre utalás esetén fizetendő
0-2 kg 2200 Ft 1800 Ft
2-3 kg 2380 Ft 1980 Ft
3-5 kg 2600 Ft 2200 Ft
5-10 kg 2830 Ft 2430 Ft
10-15 kg 2910 Ft 2510 Ft
15-20 kg 3160 Ft 2760 Ft
20-25 kg 3360 Ft 2960 Ft
25-30 kg 3640 Ft 3240 Ft
30-40 kg 6250 Ft 5850 Ft
MPL szállítási díjak (szállítási idő 4-5 munkanap)
Súly(kg) Utánvét esetén fizetendő Előre utalás esetén fizetendő
0-10 kg 2390 Ft 1990 Ft
10 -20 kg 3390 Ft 2990 Ft
20 -40 kg 6350 Ft 5990 Ft

A nátrium-glutamát (angol rövidítése: MSG, monosodium-glutamate) a glutaminsav nátriummal alkotott sója. Fehér, kristályos por. A fehérjéket felépítő egyik aminosavnak a nátrium sója, vízben, szájban igen gyorsan oldódik, nátrium kationra és glutamát anionra válik szét.

A hagyományos ázsiai konyha már régóta ízfokozóként alkalmazza. Főleg hústartalmú vagy húsízű élelmiszerekben használjuk, de más ízek kiemelésére, erősítésére is alkalmazzák. Leveskockák, saláták, felvágottak, pácolt húsok, chipsek, fűszerkeverékek készítéséhez alkalmazható. Számos élelmiszerben (például szójaszósz, konbu, Vegemite, paradicsom, sajtok, algák, halféllék, spenót) természetes úton fordul elő.

Az egyik legáltalánosabban alkalmazott élelmiszer-adalékanyag, jellegzetes UMAMI íze van, mely az ötödik alap íz. A glutamát ízérzetét legintenzívebben glutaminsav, a nátriumsója kelti. A glutaminsav vagy glutamát egyike a húsz leggyakoribb természetes aminosavnak. A natrium-glutamát erősen ingerli az umami receptorokat,. ezért finom húsízt érzünk, kellemesen kiemeli az ízeket. Az ázsiai konyha úgy használja a nátrium-glutamátot, mint mi Európában a sót és a borsot.

Engedélyezett mennyisége a kész élelmiszerekben: 10g/kg

További információk

Kiszerelés

,