+3620 77 33 447 / +3620 312 56 24 info@profihentes.hu

Kurkuma

550 Ft1.800 Ft

Konyhakész fűszer aromatartó csomagolásban.

Az kurkuma szép sárga színt ad az ételeknek. Ázsiai, főleg az indiai konyha alapvető fűszere, aromája különleges, kesernyés, erős, szinte csípős, hasonlít a gyömbéréhez, nevezik “sárga gyömbérnek” is.

GLS szállítási díjak (szállítási idő 1-2 munkanap)
Súly(kg) Utánvét esetén fizetendő Előre utalás esetén fizetendő
0-2 kg 2200 Ft 1800 Ft
2-3 kg 2380 Ft 1980 Ft
3-5 kg 2600 Ft 2200 Ft
5-10 kg 2830 Ft 2430 Ft
10-15 kg 2910 Ft 2510 Ft
15-20 kg 3160 Ft 2760 Ft
20-25 kg 3360 Ft 2960 Ft
25-30 kg 3640 Ft 3240 Ft
30-40 kg 6250 Ft 5850 Ft
MPL szállítási díjak (szállítási idő 4-5 munkanap)
Súly(kg) Utánvét esetén fizetendő Előre utalás esetén fizetendő
0-10 kg 2390 Ft 1990 Ft
10 -20 kg 3390 Ft 2990 Ft
20 -40 kg 6350 Ft 5990 Ft

A kurkuma egy méter magasra növő évelő növény sárga virágokkal és sima fényes levelekkel.  A gyömbérfélék családjának tagja. Vadon terem Dél-kelet Ázsia erdőségeiben, a 20-30 ºC-ot és a sok esőt kedveli.

A kurkuma fűszer a gyökértörzs megfőzésével, szárításával és porításával készül, színe erős  narancsos sárga. A friss narancssárga színű gyökérszár illata hasonlít a gyömbéréhez, íze pedig gyantás, enyhén csípős.

Szárítás során alakul ki fűszeres aromája leheletnyi narancs és gyömbér ízzel, kesernyés, kissé égető, erősen aromás ízű.

A kurkuma a curry alapja, enyhén borsos, kesernyés ízű, illatában hasonlít a mustárhoz, így mustár készítéséhez is használják.

A keleti konyha fűszere, az indiai, perzsa, vietnami, libanoni és thai konyha használja leggyakrabban.

Leginkább por formájában, de friss kurkumával is ízesítenek leveseket. A kurkuma jellegzetes élénksárga színét adó vegyület, a kurkumin, gyulladás gátló és antioxidáns tulajdonságokkal bír. A kurkuma legfeljebb 5%-ban tartalmaz kurkumint.

Húsiparban  sültek, pácok ízesítésére használják

Sütőipar, élelmiszeripar, és a tejipar színezésre használja, főként tejtermékeknél, fagylaltoknál, kekszeknél.

Konyhai felhasználás: hús és tojás ételekhez , húsleveshez

Számos egészség megőrző tulajdonsága van: pl.: allergiás tüneteket enyhít, meghosszabbítja  az élettartamot, ízületi gyulladásokra, bőr szépségének megőrzésére, egészségesen tartja a szívet, késlelteti a szürkehályog kialakulását stb…

További információk

Kiszerelés

,