+3620 77 33 447 / +3620 312 56 24 info@profihentes.hu

Koriander őrölt

500 Ft1.800 Ft

Konyhakész fűszer, aromatartó csomagolásban, intenzív, édeskés narancsos aromájú fűszer.

A barnás-sárga, kemény, 3-5 mm-es mag.

GLS szállítási díjak (szállítási idő 1-2 munkanap)
Súly(kg) Utánvét esetén fizetendő Előre utalás esetén fizetendő
0-2 kg 2200 Ft 1800 Ft
2-3 kg 2380 Ft 1980 Ft
3-5 kg 2600 Ft 2200 Ft
5-10 kg 2830 Ft 2430 Ft
10-15 kg 2910 Ft 2510 Ft
15-20 kg 3160 Ft 2760 Ft
20-25 kg 3360 Ft 2960 Ft
25-30 kg 3640 Ft 3240 Ft
30-40 kg 6250 Ft 5850 Ft
MPL szállítási díjak (szállítási idő 4-5 munkanap)
Súly(kg) Utánvét esetén fizetendő Előre utalás esetén fizetendő
0-10 kg 2390 Ft 1990 Ft
10 -20 kg 3390 Ft 2990 Ft
20 -40 kg 6350 Ft 5990 Ft

Illóolaja színtelen, aromás ízű, a citromhéj és a zsálya keverékére hasonlít. illatában a levendulaolaj illatanyagai is felismerhetők.

Mexikói indiai, ázsiai és a mediterrán konyha egyik elengedhetetlen alapanyaga, enyhén citrusos ízt ad az ételeknek.

A barnás sárga, kemény, 3-5 mm-es mag (koriandri fructus) termése gömbölyű, kemény, üreges világos barna ikerkaszat, amely nyomásra két résztermésre esik szét.

Illóolaja színtelen, aromás íze a citromhéj és a zsálya keverékére hasonlít. Illatában a levendulaolaj illatanyagai is felismerhetőek.

A koriandermag lágyan fűszeres, édes, diós enyhén csípős karakteres ízű, kicsit emlékeztet a narancshéjra és a szegfűszegre, kellemesen lágy, selymes, egyensúlyozott aromavilágú.

Főbb alkotórésze a linalol és a linalil-acetát (mindkettő megtalálható a levendulában). Az olajban kisebb mennyiségben előforduló alkotórészek közül a geraniol, a linonén és a fenyőfélékből ismert alkotórészek, például a pinének és a kámfor említhető. Cukrot, fehérjét és C-vitamint tartalmaz.

Felhasználás:

Húsiparban húspácok, sonkapác, sültek, pácolt áruk, töltelékáruk, kolbászok ízesítésére, például frankfurti kolbász.

Mint konyhafűszer, a savanyú-pikáns, édes fogások fűszere. Sültek, szószok, marinádok, káposztás ételek fűszerezéséhez kitűnő választás.

Likőrök ízesítőjeként is használják. Bor készítésekor a borba, vagy a mustba szokás tenni, hogy muskotályos zamatot kapjon.

Savanyúságok készítéséhez is használják.

További információk

Kiszerelés

,