Koriander őrölt
500 Ft – 1.800 Ft
Konyhakész fűszer, aromatartó csomagolásban, intenzív, édeskés narancsos aromájú fűszer.
A barnás-sárga, kemény, 3-5 mm-es mag.
GLS szállítási díjak (szállítási idő 1-2 munkanap)
Súly(kg) | Utánvét esetén fizetendő | Előre utalás esetén fizetendő |
0-2 kg | 2200 Ft | 1800 Ft |
2-3 kg | 2380 Ft | 1980 Ft |
3-5 kg | 2600 Ft | 2200 Ft |
5-10 kg | 2830 Ft | 2430 Ft |
10-15 kg | 2910 Ft | 2510 Ft |
15-20 kg | 3160 Ft | 2760 Ft |
20-25 kg | 3360 Ft | 2960 Ft |
25-30 kg | 3640 Ft | 3240 Ft |
30-40 kg | 6250 Ft | 5850 Ft |
MPL szállítási díjak (szállítási idő 4-5 munkanap)
Súly(kg) | Utánvét esetén fizetendő | Előre utalás esetén fizetendő |
0-10 kg | 2390 Ft | 1990 Ft |
10 -20 kg | 3390 Ft | 2990 Ft |
20 -40 kg | 6350 Ft | 5990 Ft |
Illóolaja színtelen, aromás ízű, a citromhéj és a zsálya keverékére hasonlít. illatában a levendulaolaj illatanyagai is felismerhetők.
Mexikói indiai, ázsiai és a mediterrán konyha egyik elengedhetetlen alapanyaga, enyhén citrusos ízt ad az ételeknek.
A barnás sárga, kemény, 3-5 mm-es mag (koriandri fructus) termése gömbölyű, kemény, üreges világos barna ikerkaszat, amely nyomásra két résztermésre esik szét.
Illóolaja színtelen, aromás íze a citromhéj és a zsálya keverékére hasonlít. Illatában a levendulaolaj illatanyagai is felismerhetőek.
A koriandermag lágyan fűszeres, édes, diós enyhén csípős karakteres ízű, kicsit emlékeztet a narancshéjra és a szegfűszegre, kellemesen lágy, selymes, egyensúlyozott aromavilágú.
Főbb alkotórésze a linalol és a linalil-acetát (mindkettő megtalálható a levendulában). Az olajban kisebb mennyiségben előforduló alkotórészek közül a geraniol, a linonén és a fenyőfélékből ismert alkotórészek, például a pinének és a kámfor említhető. Cukrot, fehérjét és C-vitamint tartalmaz.
Felhasználás:
Húsiparban húspácok, sonkapác, sültek, pácolt áruk, töltelékáruk, kolbászok ízesítésére, például frankfurti kolbász.
Mint konyhafűszer, a savanyú-pikáns, édes fogások fűszere. Sültek, szószok, marinádok, káposztás ételek fűszerezéséhez kitűnő választás.
Likőrök ízesítőjeként is használják. Bor készítésekor a borba, vagy a mustba szokás tenni, hogy muskotályos zamatot kapjon.
Savanyúságok készítéséhez is használják.