+3620 77 33 447 / +3620 312 56 24 info@profihentes.hu

Fűszeres sonkapác keverék – 1 kg

780 Ft

Egy csomag fűszerkeverék 20 liter páclé készíthető belőle vagy 20-25 kg hús sózásához elegendő.

Felhasználható füstölt húsok,  húsos szalonnak pácolásához
A pácolásra kerülő húsokat + 10 fok alá kell hűteni.
A sózást 3 fázisban végezzük:
1. Az első fázisban 1 kg húsra 3-4 dkg só keveréket mérünk. A kimért sókeveréket a húsok  teljes felületén dörzsöljük be úgy, hogy megfelelő mennyiségű só érje a hajlatokat és a csontvégeket.
A besózott sonkát bőrös felével lefelé sózó edénybe helyezzük, majd  nagyság szerinti sorrendben a többi húsrészt a levegő minél teljesebb kizárásával az edénybe rakjuk.
A besózott húsokat +10 fok alatti hőmérsékleten lefedve érleljük.
2. Két nap múlva a 2. fázisban 1 kg húsra számítva 1dkg sóval átsózást végzünk, majd a sózó edénybe visszahelyezzük a húsokat.
3. Ismét 2 nap múlva, a 3. fázisban az előbbihez hasonló sózást végzünk
 Három nap múlva a húsrészeket a sózó edényből kiszedjük és a kivált sólével a húsokat gondosan átdörzsöljük. Ezt az átsózást 3-4 naponként megismételjük a sóérettség eléréséig. Ez az idő 2 kg-nál nem nagyobb húsoknál 2 hét. A nagyobb húsoknál az átsózási idő további 1kg-onkent 1 héttel nő.
A sóérett húsokat 2 kg-onként 1 napos időtartamra 5 százalékos pác-só tartalmú páclében érleljük úgy, hogy a páclé teljesen lepje el a húsrészeket. Szükség esetén nyomással le a húsokat.
Az 5 százalékos páclé készítéséhez 1 csomag 1 kg-os keveréket 20 liter vízben kell feloldani.
A pácolás befejeztével a húsok felületét mossuk le, majd +10 fok alatti helyiségben 1-3 napig csepegtessük.
Hideg füstölés és +15 foknál nem melegebb helyiségben végzett érlelést követően /3-6 hetes fermentáció révén/ kiváló ízű termék nyerhető.
GLS szállítási díjak (szállítási idő 1-2 munkanap)
Súly(kg) Utánvét esetén fizetendő Előre utalás esetén fizetendő
0-2 kg 2200 Ft 1800 Ft
2-3 kg 2380 Ft 1980 Ft
3-5 kg 2600 Ft 2200 Ft
5-10 kg 2830 Ft 2430 Ft
10-15 kg 2910 Ft 2510 Ft
15-20 kg 3160 Ft 2760 Ft
20-25 kg 3360 Ft 2960 Ft
25-30 kg 3640 Ft 3240 Ft
30-40 kg 6250 Ft 5850 Ft
MPL szállítási díjak (szállítási idő 4-5 munkanap)
Súly(kg) Utánvét esetén fizetendő Előre utalás esetén fizetendő
0-10 kg 2390 Ft 1990 Ft
10 -20 kg 3390 Ft 2990 Ft
20 -40 kg 6350 Ft 5990 Ft

További információk

Tömeg 1 kg
Felhasználás

20 l pácléhez vagy 20-25 kg hús sózásához

Érdekelhetnek még…

  • sonkaháló

    Sonkaháló – többféle

    900 Ft5.800 Ft