+3620 77 33 447 / +3620 312 56 24 info@profihentes.hu

Fokhagyma paszta

2.295 Ft

Konyhakész fűszer 5 és 1 kg-os kiszerelésben.

Az  előkészített anyagot mint a normál fokhagymát használhatjuk, használatkor vegye figyelembe a termék 30%-os só tartalmát.
Kisüzemi kiszerelés.

GLS szállítási díjak (szállítási idő 1-2 munkanap)
Súly(kg) Utánvét esetén fizetendő Előre utalás esetén fizetendő
0-2 kg 2200 Ft 1800 Ft
2-3 kg 2380 Ft 1980 Ft
3-5 kg 2600 Ft 2200 Ft
5-10 kg 2830 Ft 2430 Ft
10-15 kg 2910 Ft 2510 Ft
15-20 kg 3160 Ft 2760 Ft
20-25 kg 3360 Ft 2960 Ft
25-30 kg 3640 Ft 3240 Ft
30-40 kg 6250 Ft 5850 Ft
MPL szállítási díjak (szállítási idő 4-5 munkanap)
Súly(kg) Utánvét esetén fizetendő Előre utalás esetén fizetendő
0-10 kg 2390 Ft 1990 Ft
10 -20 kg 3390 Ft 2990 Ft
20 -40 kg 6350 Ft 5990 Ft

Természetes fehér vagy enyhén sárgás massza mely a fokhagyma gerezdek zúzásával és konyhasó (NaCl) -val történő keverésével állítanak elő.

Konyhasó tartalma: 30 %

Egyéb tartósítószert nem tartalmaz, tárolása nem igényel hűtést. Erőteljes fokhagymás illat és sárgás-barnás szín jellemzi.

A fokhagyma (latin nevén Allium sativum L.) gyógy-, és fűszernövény, melynek gumója fogyasztható. Felvágva erőteljes aromával rendelkezik. Különleges ízjavító hatása miatt az egész világon kedvelik. Egyike a legfontosabb fűszernövényeknek, a magyaros ételek elengedhetetlen ízesítője.

Szénhidrátot, fehérjét, fontos ásványi anyagokat, vitaminokat tartalmaz. Az erőteljes természetes antibiotikum, az allicin adja a növény jellegzetes ízét.

Az allicin, az allináz enzim hatására keletkezik a növényben lévő allinból az erős antioxidáns allicin lebomlásakor keletkező szulfonsav lép reakcióba a káros szabadgyökökkel, és ez a felelős a fokhagyma erős antioxidáns jellegéért. Ez a fokhagyma egyik legfontosabb gyógyhatású összetevője. Az erőteljesen izgató, irritáló laboratóriumi vizsgálatokkal igazolt baktériumölő hatású vegyületet a növény a mikroorganizmusok és más szervezetek elleni természetes védekező anyagként állítja elő.

Jelentős a kálium-, és szelén, illetve a B1-, B6-, C-, K-vitamin tartalma.

Először az 1940-es években fedezték fel tudósok, hogy a fokhagyma akkor fejti ki antibakteriális és egyéb – közismerten jó hatásait, ha felbomlik a benne található allicin nevű „anyavegyület”. A felbontásban allináz enzimek működnek közre, melyek akkor lépnek akcióba, ha megvágjuk a gerezd húsát, s ezzel megsértjük a sejthártyákat.

A húsiparban füstöléssel tartósított kolbászfélék jellegzetes ízének kialakítására használják 1:1 arányban, de adagoláskor vegyük figyelembe a sótartalmat!

További információk

Kiszerelés

,