Fokhagyma paszta
2.295 Ft
Konyhakész fűszer 5 és 1 kg-os kiszerelésben.
Az előkészített anyagot mint a normál fokhagymát használhatjuk, használatkor vegye figyelembe a termék 30%-os só tartalmát.
Kisüzemi kiszerelés.
GLS szállítási díjak (szállítási idő 1-2 munkanap)
Súly(kg) | Utánvét esetén fizetendő | Előre utalás esetén fizetendő |
0-2 kg | 2200 Ft | 1800 Ft |
2-3 kg | 2380 Ft | 1980 Ft |
3-5 kg | 2600 Ft | 2200 Ft |
5-10 kg | 2830 Ft | 2430 Ft |
10-15 kg | 2910 Ft | 2510 Ft |
15-20 kg | 3160 Ft | 2760 Ft |
20-25 kg | 3360 Ft | 2960 Ft |
25-30 kg | 3640 Ft | 3240 Ft |
30-40 kg | 6250 Ft | 5850 Ft |
MPL szállítási díjak (szállítási idő 4-5 munkanap)
Súly(kg) | Utánvét esetén fizetendő | Előre utalás esetén fizetendő |
0-10 kg | 2390 Ft | 1990 Ft |
10 -20 kg | 3390 Ft | 2990 Ft |
20 -40 kg | 6350 Ft | 5990 Ft |
Természetes fehér vagy enyhén sárgás massza mely a fokhagyma gerezdek zúzásával és konyhasó (NaCl) -val történő keverésével állítanak elő.
Konyhasó tartalma: 30 %
Egyéb tartósítószert nem tartalmaz, tárolása nem igényel hűtést. Erőteljes fokhagymás illat és sárgás-barnás szín jellemzi.
A fokhagyma (latin nevén Allium sativum L.) gyógy-, és fűszernövény, melynek gumója fogyasztható. Felvágva erőteljes aromával rendelkezik. Különleges ízjavító hatása miatt az egész világon kedvelik. Egyike a legfontosabb fűszernövényeknek, a magyaros ételek elengedhetetlen ízesítője.
Szénhidrátot, fehérjét, fontos ásványi anyagokat, vitaminokat tartalmaz. Az erőteljes természetes antibiotikum, az allicin adja a növény jellegzetes ízét.
Az allicin, az allináz enzim hatására keletkezik a növényben lévő allinból az erős antioxidáns allicin lebomlásakor keletkező szulfonsav lép reakcióba a káros szabadgyökökkel, és ez a felelős a fokhagyma erős antioxidáns jellegéért. Ez a fokhagyma egyik legfontosabb gyógyhatású összetevője. Az erőteljesen izgató, irritáló laboratóriumi vizsgálatokkal igazolt baktériumölő hatású vegyületet a növény a mikroorganizmusok és más szervezetek elleni természetes védekező anyagként állítja elő.
Jelentős a kálium-, és szelén, illetve a B1-, B6-, C-, K-vitamin tartalma.
Először az 1940-es években fedezték fel tudósok, hogy a fokhagyma akkor fejti ki antibakteriális és egyéb – közismerten jó hatásait, ha felbomlik a benne található allicin nevű „anyavegyület”. A felbontásban allináz enzimek működnek közre, melyek akkor lépnek akcióba, ha megvágjuk a gerezd húsát, s ezzel megsértjük a sejthártyákat.
A húsiparban füstöléssel tartósított kolbászfélék jellegzetes ízének kialakítására használják 1:1 arányban, de adagoláskor vegyük figyelembe a sótartalmat!