Fehérbors őrölt – 0,25 kg / 1 kg
2.100 Ft – 7.270 Ft
A bors a magyar konyha egyik legkedveltebb fűszere. Nagyon sokoldalú fűszer. Különböző változatait használhatjuk főtt húsokhoz, steakhez, grill húsok pácolásához és sütés előtti fűszerezéséhez, halhoz, salátaöntetekhez.
A fehérbors leginkább tejszínes, világosabb ételekhez illik.
Fénytől védett, száraz és hűvös helyen tárolandó.
GLS szállítási díjak (szállítási idő 1-2 munkanap)
Súly(kg) | Utánvét esetén fizetendő | Előre utalás esetén fizetendő |
0-2 kg | 2200 Ft | 1800 Ft |
2-3 kg | 2380 Ft | 1980 Ft |
3-5 kg | 2600 Ft | 2200 Ft |
5-10 kg | 2830 Ft | 2430 Ft |
10-15 kg | 2910 Ft | 2510 Ft |
15-20 kg | 3160 Ft | 2760 Ft |
20-25 kg | 3360 Ft | 2960 Ft |
25-30 kg | 3640 Ft | 3240 Ft |
30-40 kg | 6250 Ft | 5850 Ft |
MPL szállítási díjak (szállítási idő 4-5 munkanap)
Súly(kg) | Utánvét esetén fizetendő | Előre utalás esetén fizetendő |
0-10 kg | 2390 Ft | 1990 Ft |
10 -20 kg | 3390 Ft | 2990 Ft |
20 -40 kg | 6350 Ft | 5990 Ft |
Fehérbors
A bors a magyar konyha egyik legkedveltebb fűszere. Nagyon sokoldalú fűszer. Különböző változatait használhatjuk főtt húsokhoz, steakhez, grill húsok pácolásához és sütés előtti fűszerezéséhez, halhoz, salátaöntetekhez, de akár gyümölcsökhöz vagy fűszeresebb süteményekhez is adható.
A fehérbors leginkább tejszínes, világosabb ételekhez illik, a zöld bors pedig a különböző pástétomokhoz. A feketeborsot magyar konyha gulyások, pörköltök, húsételek ízesítésére használja, a halászléhez és a székelykáposztába, de a húslevesbe és a kocsonyába is ez való, és kolbásztöltésnél nélkülözhetetlen fűszer.
Egészben, frissen durvára törve, vagy őrölve használjuk. Színe attól függ, hogy mennyire éretten szedték le, ennek megfelelően különböző az ízük. Csípősségét a piperin vegyületnek köszönhetjük.
Az egész borsot akár egy évig is tárolhatjuk anélkül, hogy veszítene aromájából. Frissen őrölve a legillatosabb, legcsípősebb. Minél finomabbra őröljük, annál erőteljesebben érezhető az aromája. Érdemes fénytől védett, száraz és hűvös helyen tárolni.