+3620 77 33 447 / +3620 312 56 24 info@profihentes.hu

Érlelésgyorsító – 1 kg vagy 20 kg

4.150 Ft77.000 Ft

Szénhidrát alapú adalékanyag szárazáruhoz

Felhasználható: Nyers, fermentált szárított kolbászok,
húskészítmények gyártásához.

Parasztkolbász és parasztkolbász jellegű termékeknél az ajánlott adagolási arány 1 – 1,2 %.
Az ajánlott érlelési hőmérséklet a terméktől függően 15 – 20 o C.
Pác-sóként csak nátrium-nitrit tartalmú pác-só alkalmazható 2,3 – 2,8 % -os adagolási arányban!

GLS szállítási díjak (szállítási idő 1-2 munkanap)
Súly(kg) Utánvét esetén fizetendő Előre utalás esetén fizetendő
0-2 kg 2200 Ft 1800 Ft
2-3 kg 2380 Ft 1980 Ft
3-5 kg 2600 Ft 2200 Ft
5-10 kg 2830 Ft 2430 Ft
10-15 kg 2910 Ft 2510 Ft
15-20 kg 3160 Ft 2760 Ft
20-25 kg 3360 Ft 2960 Ft
25-30 kg 3640 Ft 3240 Ft
30-40 kg 6250 Ft 5850 Ft
MPL szállítási díjak (szállítási idő 4-5 munkanap)
Súly(kg) Utánvét esetén fizetendő Előre utalás esetén fizetendő
0-10 kg 2390 Ft 1990 Ft
10 -20 kg 3390 Ft 2990 Ft
20 -40 kg 6350 Ft 5990 Ft

Az érlelésgyorsító előnyei:

- nem lesz gumis, fogyasztáskor nem lesz rágós, hanem szaftos lesz,
- növeli a gyártás-biztonságot,
- a termék konzisztenciáját az érlelés végére szilárddá, könnyen szeletelhető lesz
- a késztermék eltarthatósági idejét megnöveli, csökkenti a túlszáradást, elöregedést, avasodást,
- vizet köt meg, ezáltal csökkenti a gyártás közbeni súlyveszteséget.
- jó ízű, szép megjelenésű termék gyártását teszi lehetővé

Az érlelésgyorsító hatása:

Az adalékanyag a kolbász masszához adagolva gyors pH csökkenést vált ki, így már a
fermentációs folyamat kezdetét stabilizálja.
Az érlelés további szakaszában nagy szárítási sebesség érhető el és ugyanakkor a termékben
gazdag fermentált íz és szép szín kialakulása biztosított, a kérgesedés kockázata nélkül.
Felhasználás:
Ideális - de nem szükségszerű - az érlelésgyorsító adalékot -2 - -4 o C hőmérsékletű kolbász
masszához adagolni 1,8 - 2,4 %-os koncentrációban.
Parasztkolbász és parasztkolbász jellegű termékeknél az ajánlott adagolási arány 1 - 1,2 %.
Az ajánlott érlelési hőmérséklet a terméktől függően 15 - 20 o C.
Pác-sóként csak nátrium-nitrit tartalmú pác-só alkalmazható 2,3 - 2,8 % -os adagolási arányban !

További információk

Kiszerelés

,