Érlelésgyorsító – 1 kg vagy 20 kg
4.150 Ft – 77.000 Ft
Szénhidrát alapú adalékanyag szárazáruhoz
Felhasználható: Nyers, fermentált szárított kolbászok,
húskészítmények gyártásához.
Parasztkolbász és parasztkolbász jellegű termékeknél az ajánlott adagolási arány 1 – 1,2 %.
Az ajánlott érlelési hőmérséklet a terméktől függően 15 – 20 o C.
Pác-sóként csak nátrium-nitrit tartalmú pác-só alkalmazható 2,3 – 2,8 % -os adagolási arányban!
GLS szállítási díjak (szállítási idő 1-2 munkanap)
Súly(kg) | Utánvét esetén fizetendő | Előre utalás esetén fizetendő |
0-2 kg | 2200 Ft | 1800 Ft |
2-3 kg | 2380 Ft | 1980 Ft |
3-5 kg | 2600 Ft | 2200 Ft |
5-10 kg | 2830 Ft | 2430 Ft |
10-15 kg | 2910 Ft | 2510 Ft |
15-20 kg | 3160 Ft | 2760 Ft |
20-25 kg | 3360 Ft | 2960 Ft |
25-30 kg | 3640 Ft | 3240 Ft |
30-40 kg | 6250 Ft | 5850 Ft |
MPL szállítási díjak (szállítási idő 4-5 munkanap)
Súly(kg) | Utánvét esetén fizetendő | Előre utalás esetén fizetendő |
0-10 kg | 2390 Ft | 1990 Ft |
10 -20 kg | 3390 Ft | 2990 Ft |
20 -40 kg | 6350 Ft | 5990 Ft |
Az érlelésgyorsító előnyei:
- nem lesz gumis, fogyasztáskor nem lesz rágós, hanem szaftos lesz,
- növeli a gyártás-biztonságot,
- a termék konzisztenciáját az érlelés végére szilárddá, könnyen szeletelhető lesz
- a késztermék eltarthatósági idejét megnöveli, csökkenti a túlszáradást, elöregedést, avasodást,
- vizet köt meg, ezáltal csökkenti a gyártás közbeni súlyveszteséget.
- jó ízű, szép megjelenésű termék gyártását teszi lehetővé
Az érlelésgyorsító hatása:
Az adalékanyag a kolbász masszához adagolva gyors pH csökkenést vált ki, így már a
fermentációs folyamat kezdetét stabilizálja.
Az érlelés további szakaszában nagy szárítási sebesség érhető el és ugyanakkor a termékben
gazdag fermentált íz és szép szín kialakulása biztosított, a kérgesedés kockázata nélkül.
Felhasználás:
Ideális - de nem szükségszerű - az érlelésgyorsító adalékot -2 - -4 o C hőmérsékletű kolbász
masszához adagolni 1,8 - 2,4 %-os koncentrációban.
Parasztkolbász és parasztkolbász jellegű termékeknél az ajánlott adagolási arány 1 - 1,2 %.
Az ajánlott érlelési hőmérséklet a terméktől függően 15 - 20 o C.
Pác-sóként csak nátrium-nitrit tartalmú pác-só alkalmazható 2,3 - 2,8 % -os adagolási arányban !