Curry
800 Ft – 3.000 Ft
Konyhakész fűszer aromatartó csomagolásban.
Legfőbb alkotóelemei: római kömény, kurkuma, lepkeszegmag, csilipaprika, fekete bors, a fekete mustármag, és a karilevél.
Curry por (ejtsd: köri) egy fűszerkeverék jellegzetes indiai keverékként ismert a curry, “A Curry India ajándéka az emberiség számára”. Indiában valójában nem létezik az Európában használt formájában. A curry szó leginkább bizonyos őrölt fűszerek keverékét jelöli. Ezt a keveréket a gyarmatokról hazatelepülő angolok fejlesztették ki, hogy megidézzenek egyfajta tipikus indiai ízt, szárított fűszerek segítségével. A curry mára az indiai ételek szinonimájává vált.
A fűszerkeverék összetétele erősen változó lehet, legfőbb alkotóelemei: koriandermag a tiszta, citromos ízével, kurkuma, római kömény, lepkeszegmag, csilipaprika.
A curryben található kurkumin antioxidánsként is hatékony.
Felhasználás:
szószok, mártások, raguk, csirke, bárány, borjú és marhahúsos, rizses, jellemzően indiai jellegű ételek elkészítéséhez. A curry minden húsétel különleges ízesítője, beleértve a birkasültet, a báránysültet, a borjút és a sertéshúst. Jól illik fehér húsból készült ragukhoz, darált húsból készült ételekhez és belsőségekhez is. A curry-s csirke valószínűleg a nyugati konyhák legnépszerűbb étele.
Kevés olajban keverjük el, és mint egy páccal, kenjük be vele alaposan a sütésre váró húst, majd pihentessük hűtőszekrényben egy-két órán át.
GLS szállítási díjak (szállítási idő 1-2 munkanap)
Súly(kg) | Utánvét esetén fizetendő | Előre utalás esetén fizetendő |
0-2 kg | 2200 Ft | 1800 Ft |
2-3 kg | 2380 Ft | 1980 Ft |
3-5 kg | 2600 Ft | 2200 Ft |
5-10 kg | 2830 Ft | 2430 Ft |
10-15 kg | 2910 Ft | 2510 Ft |
15-20 kg | 3160 Ft | 2760 Ft |
20-25 kg | 3360 Ft | 2960 Ft |
25-30 kg | 3640 Ft | 3240 Ft |
30-40 kg | 6250 Ft | 5850 Ft |
MPL szállítási díjak (szállítási idő 4-5 munkanap)
Súly(kg) | Utánvét esetén fizetendő | Előre utalás esetén fizetendő |
0-10 kg | 2390 Ft | 1990 Ft |
10 -20 kg | 3390 Ft | 2990 Ft |
20 -40 kg | 6350 Ft | 5990 Ft |
A curry egy fűszerkeverék, amely gyakran használt az indiai és délkelet-ázsiai konyhákban. A curry fő összetevői őrölt kurkuma, koriander, gyömbér és fekete bors, de számos más fűszert is tartalmazhat.
A curryt általában húsok, zöldségek vagy hüvelyesek fűszerezésére használják, és széles körben elterjedt az indiai curry, a thai curry és a dél-kelet-ázsiai curry változatai.
A curry sokféle ízvilágot kínál, és könnyen beilleszthető különböző ételekbe, így érdemes kísérletezni vele az otthoni konyhában is!