+3620 77 33 447 / +3620 312 56 24 info@profihentes.hu

Curry

800 Ft3.000 Ft

Konyhakész fűszer aromatartó csomagolásban.

Legfőbb alkotóelemei: római kömény, kurkuma, lepkeszegmag, csilipaprika, fekete bors, a fekete mustármag, és a karilevél.

Curry por (ejtsd: köri) egy fűszerkeverék jellegzetes indiai keverékként ismert a curry, “A Curry India ajándéka az emberiség számára”. Indiában valójában nem létezik az Európában használt formájában. A curry szó leginkább bizonyos őrölt fűszerek keverékét jelöli. Ezt a keveréket a gyarmatokról hazatelepülő angolok fejlesztették ki, hogy megidézzenek egyfajta tipikus indiai ízt, szárított fűszerek segítségével. A curry mára az indiai ételek szinonimájává vált.

A fűszerkeverék összetétele erősen változó lehet, legfőbb alkotóelemei: koriandermag a tiszta, citromos ízével, kurkuma, római kömény, lepkeszegmag, csilipaprika.

A curryben található kurkumin antioxidánsként is hatékony.

Felhasználás:

szószok, mártások, raguk, csirke, bárány, borjú és marhahúsos, rizses, jellemzően indiai jellegű ételek elkészítéséhez. A curry minden húsétel különleges ízesítője, beleértve a birkasültet, a báránysültet, a borjút és a sertéshúst. Jól illik fehér húsból készült ragukhoz, darált húsból készült ételekhez és belsőségekhez is. A curry-s csirke valószínűleg a nyugati konyhák legnépszerűbb étele.

Kevés olajban keverjük el, és mint egy páccal, kenjük be vele alaposan a sütésre váró húst, majd pihentessük hűtőszekrényben egy-két órán át.

GLS szállítási díjak (szállítási idő 1-2 munkanap)
Súly(kg) Utánvét esetén fizetendő Előre utalás esetén fizetendő
0-2 kg 2200 Ft 1800 Ft
2-3 kg 2380 Ft 1980 Ft
3-5 kg 2600 Ft 2200 Ft
5-10 kg 2830 Ft 2430 Ft
10-15 kg 2910 Ft 2510 Ft
15-20 kg 3160 Ft 2760 Ft
20-25 kg 3360 Ft 2960 Ft
25-30 kg 3640 Ft 3240 Ft
30-40 kg 6250 Ft 5850 Ft
MPL szállítási díjak (szállítási idő 4-5 munkanap)
Súly(kg) Utánvét esetén fizetendő Előre utalás esetén fizetendő
0-10 kg 2390 Ft 1990 Ft
10 -20 kg 3390 Ft 2990 Ft
20 -40 kg 6350 Ft 5990 Ft

A curry egy fűszerkeverék, amely gyakran használt az indiai és délkelet-ázsiai konyhákban. A curry fő összetevői őrölt kurkuma, koriander, gyömbér és fekete bors, de számos más fűszert is tartalmazhat.

A curryt általában húsok, zöldségek vagy hüvelyesek fűszerezésére használják, és széles körben elterjedt az indiai curry, a thai curry és a dél-kelet-ázsiai curry változatai.

A curry sokféle ízvilágot kínál, és könnyen beilleszthető különböző ételekbe, így érdemes kísérletezni vele az otthoni konyhában is!

További információk

Kiszerelés

,