+3620 77 33 447 / +3620 312 56 24 info@profihentes.hu

Citromsav – 1 kg

2.290 Ft

Antioxidáns, növényi eredetű élelmiszerek enzimes barnulását gátló hatása van.

Savasításra illetve pufferek készítésére fel lehet használni: szörp, üdítő, dzsem, gyümölcsbor készítésére, savanyúságok befőttek tartósítására a bor természetes savtartalmának emelésére, húskészítmények pH értékének beállítására.

A hús friss citromsavas pácolásával denaturáljuk a proteineket, ez egy sokkal puhább hústerméket eredményez.

GLS szállítási díjak (szállítási idő 1-2 munkanap)
Súly(kg) Utánvét esetén fizetendő Előre utalás esetén fizetendő
0-2 kg 2200 Ft 1800 Ft
2-3 kg 2380 Ft 1980 Ft
3-5 kg 2600 Ft 2200 Ft
5-10 kg 2830 Ft 2430 Ft
10-15 kg 2910 Ft 2510 Ft
15-20 kg 3160 Ft 2760 Ft
20-25 kg 3360 Ft 2960 Ft
25-30 kg 3640 Ft 3240 Ft
30-40 kg 6250 Ft 5850 Ft
MPL szállítási díjak (szállítási idő 4-5 munkanap)
Súly(kg) Utánvét esetén fizetendő Előre utalás esetén fizetendő
0-10 kg 2390 Ft 1990 Ft
10 -20 kg 3390 Ft 2990 Ft
20 -40 kg 6350 Ft 5990 Ft

CITROMSAV

E 330, Fehér, kristályos, kellemesen savanyú ízű anyag.

Három értékű gyenge sav (2-OH-propán-trikarbonsav 1,2,3) – nagyon reakcióképes vegyület.

Komplex képző tulajdonsága jelentős – antioxidáns, növényi eredetű élelmiszerek enzimes barnulását gátló hatása van.

Élelmiszerek enzimes barnulását gátló illetve késleltető hatású. Savasításra illetve pufferek készítésére fel lehet használni: szörp, üdítő, dzsem, gyümölcsbor készítésére, savanyúságok befőttek tartósítására a bor természetes savtartalmának emelésére, húskészítmények pH értékének beállítására.

Felhasználás: a húst alkotó fehérjék peptid kötéseinek savas hidrolízise friss citromsavas, páccal történik. Ez a folyamat denaturálja a proteineket és egy sokkal puhább hústerméket eredményez. A citromsav lassítja az oxidációt, a zsírokban és olajokban jelen lévő fémnyomokat megköti, így azok nem képesek többé katalizálni az oxidációt.

Napi maximum beviteli mennyisége nincs korlátozva, élelmiszerekben általánosan engedélyezett.

További információk

Kiszerelés