+3620 77 33 447 / +3620 312 56 24 info@profihentes.hu

Borókabogyó egész – 0,25 kg / 1 kg

1.550 Ft5.500 Ft

GLS szállítási díjak (szállítási idő 1-2 munkanap)
Súly(kg) Utánvét esetén fizetendő Előre utalás esetén fizetendő
0-2 kg 2200 Ft 1800 Ft
2-3 kg 2380 Ft 1980 Ft
3-5 kg 2600 Ft 2200 Ft
5-10 kg 2830 Ft 2430 Ft
10-15 kg 2910 Ft 2510 Ft
15-20 kg 3160 Ft 2760 Ft
20-25 kg 3360 Ft 2960 Ft
25-30 kg 3640 Ft 3240 Ft
30-40 kg 6250 Ft 5850 Ft
MPL szállítási díjak (szállítási idő 4-5 munkanap)
Súly(kg) Utánvét esetén fizetendő Előre utalás esetén fizetendő
0-10 kg 2390 Ft 1990 Ft
10 -20 kg 3390 Ft 2990 Ft
20 -40 kg 6350 Ft 5990 Ft

A borókabogyó (Juniperus communis) egy fenyőfélék családjába tartozó növény, melynek terméseit hasznosítják. A borókabogyók jellegzetes fűszeres ízt és illatot kölcsönöznek az ételeknek, ezért gyakran használják fűszerként a húsételekben, például vadételekben, sonkákban, valamint az ázsiai és skandináv konyhákban is.

A borókabogyók termesztése és gyűjtése főként az Északi félgömbön honos. A növény vadon is megtalálható erdős területeken, sziklás hegyvidékeken, de néhány helyen termesztik is.

A borókabogyók kiválóak a húsok pácolásához, szárítás után darálva pedig fűszerként is felhasználhatók. A borókabogyókból készült kivonatokat és olajokat is alkalmazzák a kozmetikai és aromaterápiás iparban.

A húsiparban a borókabogyókat fűszerezésre és tartósításra használják, különleges ízt adva a termékeknek. Emellett a borókabogyóknak antibakteriális és antioxidáns tulajdonságai is vannak, ezért hozzájárulhatnak a húskészítmények minőségének megőrzéséhez.

A borókabogyó az egyik fő összetevője a gin gyártásának. A gint általában gabonamagokból vagy szőlőből készítik, majd borókabogyóval és egyéb növényekkel fűszereznek. A borókabogyó adja a gin jellegzetes ízét és illatát. A gin gyártásához használt borókabogyókat általában egy lassú lepárlási folyamat során érik el és aromázzák ki a ginben.

További információk

Kiszerelés

,